10MILA 7. etp (10/05/2015)
Category: Competition
Map/area: Skepptuna
Country: Sverige
Distance: 11.05 km
Time: 52:31
Går ut midt i en ganske stor gruppe med blant annet Fossum, Nydalen og TuMe. Synes jeg åpner friskt og de andre holder følge.

Velger å løpe rett på til førstepost. Det trygge alternativet hadde vært å løpt oppe ryggen og ta posten ovenfra. Hadde kontroll på høyden da jeg løp inn i skogen og løp via høyden i postringen for å være sikker.

Hadde god retning og kontroll mot 2. post, men stoppet opp i ringkanten og ble usikker. Så den store steinen til høyre, men så ingen ruin foran meg. Så en post til venstre å begynte å løpe mot den, men før jeg kom dit skjønte jeg at det måtte ha vært den store steinen jeg så og løp i den retningen jeg mente posten skulle være og så ruinen med en gang.

Har kommando i gruppen og det flyter bra på videre med unntak av passering av et strømgjerde på vei til 5. post. Bruker noen sekunder på å finne ut at jeg fortsatt lever og koster på videre med de andre på slep.

Kommer meg opp på høydepartiet før 5. post for å få en sikker inngang. Har siste sikre på kolle og myr (den andre gaflingen) og ser en nese jeg mener posten skal ligge på. Bruker derfor de neste meterne på å lese koder og innser litt for sent at jeg løper mot feil nese. TuMe tar posten før meg.

Rød lampe blinker når jeg tar fatt på neste strekk. Er nøyaktig på retning og får med meg høydepartiet etter det første grøntområdet og også det svarte krysset. Sikten er dårlig og posten tas i lav fart.

Jeg er fortsatt foran og gruppen strekker seg ut. Prøver å holde høy fart for å løpe fra de andre samtidig som jeg vet at jeg må sette ned farten for å orientere. Jeg skimter Terä på vei mot 10.post og han er spist opp før tv-posten på 12.post.

På vei ut på langstrekket er det bare Denseln, TuMe og meg. Planlegger en rett-på-variant og gjennomfører bra. Inn mot posten innser jeg at det er enda en post jeg føler meg ukomfortabel med og jeg setter ned farten. Får likevel en liten bom. Denseln blir med, TuMe ble borte halvveis på strekket.

Ser at det er kort igjen til mål, men krevende poster. Løper med håndbrekket på og slipper ikke opp før jeg er ute på veien før sistepost. Hører fra speaker at jeg har løpt fort og er fornøyd med at jeg har gjort en solid etappe uten store bommer.

Stafetten ender med en magisk 6. plass til Tyrving, tangering av klubbrekorden fra 1990.
Show comments (0)
 
10MILA 7. etp (10/05/2015) 10MILA 7. etp (10/05/2015)