Jukola (15/06/2019)
Category: Konkurranser
Organiser: Kangasala SK
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 2
Distance: 11.36 km
Time: 66:54
Litt spesiel følelse på Jukola i år, første gang spenningen egentlig ikke ligger i eget løp, selv om jeg selvsagt var lysten på å løpe en god etappe og bidra til å senke klubbrekorden for 2.laget.

Går ut som nummer 97, 6:35 bak og regner med å måtte gjøre all jobben selv. Rett etter startpost blir jeg passert av Taivainen og legger meg i rygg på han. Ikke spesielt smart da han løper dårlig ut til hogstfeltet, og deretter må jeg slippe i den slake stigningen. Litt senere løper også Emil Ahlback forbi meg og i det han forsvinner foran meg tenker jeg at det må være første gang han løper fra meg utenfor hardt underlag. Tar 1.post fint, men synes 2.post ser veldig vanskelig ut og velger en i overkant feig inngang. 3 og 4 går greit, så blir det en liten sving inn i 5 der jeg ikke klarer å bruke det sikre veivalget mitt på rett måte.

7 og 8 går fint og selv om jeg ikke velger en veldig bra plan til 9 gjennomfører jeg i hvertfall slik jeg vil og tar posten fint. Til 10 kommer Taivainen og Syrjalainen fra HS forbi i full fart enda en gang og denne gangen klarer jeg å øke farten litt. Full kontroll til 12 og 13 og etter veipasseringen kommer Taivainen forbi enda en gang. Har kontroll på egen orientering og tar postene greit og er dermed foran Taivainen igjen på 16. Holder følge ned til traktorveien, men velger å løpe litt lenger på denne og går over toppen og da forsvinner han. Får ikke helt tak på hvor jeg går ned og blir litt usikker da Syrjalainen legger seg enda lenger til venstre. Skjønner feilen veldig raskt og begrenser bommen. 18 og 19 går bra, men bort mot 20 kjenner jeg at jeg ikke helt får taket på ting og jeg blir usikker da Syrjalainen passerer meg og litt senere snur tilbake mot den andre gaflingsposten. Fryktelig diffust og får ikke taket på kurvene, så jeg blir med noen meter tilbake før jeg skjønner feilen. Unødvendig.

Ser på klokken ned mot sistepost at jeg løper godt under stipulert og har egentlig troen på å ha en bedre etappeplassering enn 48, men det er tydelig at det er veldig mange som løper fortere enn meg for tiden. Klatret til 58.plass på min etappe og 2.laget endte på 43. plass etter en spesielt sterk avslutning av Lukas og Espen.

Høydepunktet er selvsagt 1.lagets 2.plass etter solid løping etter planen hele natten. Håper å få orden på kroppen sånn at jeg kan bidra også som løper i det laget til neste år :)
Show comments (0)
 
Jukola (15/06/2019) Jukola (15/06/2019)