ÅsbyNight&Fog#2 (05/12/2017)
Category: Training
Map/area: Ulvåsen
Distance: 9.4 km
Time: 55:56
Average HR: 173
Maximum HR: 184
Følte meg litt shaber på oppvarming så var ikke sikker på hvor hardt jeg kunne trykke. Stanget tidlig mot sone 5 pulsmessig og så ga gass, uten at det kjentes ut som om det gikk forrykende. Litt snø og tung lyng hadde nok litt av skylda.

S-1: Spurte ClaesT hvor startpost var iom at jeg ikke så noen reflekser ut av startboksen. Den skulle være bortover stien. Heldigvis hadde jeg overhørt en annen løper få beskjed om at det var opp til venstre et eller annet sted, så jeg kikket en del mot venstre. Etter å ha løpt 2 steg forbi krysset skimtet jeg merkebånd, så måtte snu. Var ikke sikker på om det kom skjerm eller om merkebåndene bare skulle opphøre, så ble litt nølende frem til startpost. Selve 1.post satt bra, selv om jeg var litt usikker på vegvalget.

1-2: Ville opp på høyden, ikke nødvendigvis til stien, men var OK å få den også. Følte meg overraskende trygg inn i posten til tross for få detaljer.

2-3: Var igjen usikker på hva som gjaldt for jordene, for var sugen på høyrevegvalget, men endte opp med venstre som jeg syntes så fint ut. Det er nok ikke så bra, tapte rundt minuttet, men noe av det er nok pga nøling inn i posten. Har litt småflask som får øye på den idet jeg begynner å lure på om jeg er feil.

3-4: Ser en refleks veldig tidlig litt til venstre for min kurs. Sjekker koden og ser at det er riktig. Enten hang den feil eller så er kartet dårlig.

4-5: Bra driv frem til siste platået, men derfra og inn blir det veldig nølende. Står stille et lite øyeblikk i søkket ved siden av også.

5-6: Type strekk jeg liker, fysisk krevende første halvdel med påfølgende teknisk utfordring. Gjør en megamiss når jeg tar av stien og tror jeg er ved kolle og høydepunkt rett nord for der jeg krysset søkk (med skrent nedenfor, rett etter jeg tar av stien). Kommer ned på neste høyde som planlagt, men den er veldig tydelig, og da får jeg plutselig for meg at jeg er på kolle med høydepunkt mellom 7. og 8. BOM. Så er det igang. Det er skummelt hvor godt det stemte, men om man ser etter så er de to søkkene med avstikkende søkk og småkoller VELDIG like. Alt stemmer bra, bortsett fra avstandsbedømmelsen fra kollen som starter ferden ut ryggen. Synes jeg hadde løpt greit frem til bommen og mistet litt motet.

6-7: Ser posten veldig tidlig.

7-8: Forlenger posten bra, ser aldri vardene.

8-9: Fant ikke tråkket fra kortløypa, så taper en del ut til stien. Nøler også fælt inn i posten. Hadde bygd opp bra selvtillit på starten av løypa, men nå var alt borte.

9-10: Lar meg dra sørover av skrent etter å ha krysset stien. Korrigerer en del, tror jeg, men ikke nok. Skal bli fanget opp av søkket med posten i, men småsøkkene jeg kommer i før det riktige søkket lurer meg til å tro at jeg er fremme. Fortsatt svimmel etter bommen på 6. og blir ravende litt rundt før jeg finner ut av det. Tror forøvrig posten henger langt sør i ringen.

10-11: Hadde tatt ut vegvalget på veg til 3. Ingen store vanskeligheter med gjennomføringen, men er sliten opp stien på siste kollen. Ser skjermen tidligere enn jeg hadde forventet, og mulig at denne også ligger ørlite off mtp ringen. Er vel ikke pre-O vi driver med heller, da.

11-12: Moro strekk. Taper 10sek likevel, knøler for mye ut siste nesa, og en høyrevariant i starten er muligens raskere.

12-13: Gruer meg til spurten.

13-M: Vond sti og løs snø. Holder jevnt trøkk og tenker at jeg uansett kommer til å slå Nordbergen på strekket. Vi er nok begge disket for å ha krysset over olivengrønt før vegen der, også.

På mange måter et bedre løp enn forrige Ås-cup som endte med seier. Er rolig og tar rasjonelle valg i mange av tilfellene hvor jeg er usikker. Likevel ødelegger de to største bommene for mye, og jeg blir fortjent distansert av HansiP og Anders (og Kaffe). Synd at det er lenge til neste løp.
Show comments (0)
 
ÅsbyNight&Fog#2 (05/12/2017) ÅsbyNight&Fog#2 (05/12/2017)