World Cup round 1 mellom (08/06/2019)
Category: Competition
Map/area: Tervalampi
Discipline: Mellom
Distance: 6.13 km
Time: 34:36
Average HR: 175
Maximum HR: 186
Feilvurdering til 1. post, burde vært litt mer fleksibel og fulgt tråkkene i starten, men fulgte heller planen om å komme meg tidlig over til andre siden av grøntfeltet. Tar igjen Salin som har gresset rundt i snaue 2min. Prøver å trykke på til 2., men det svarer ikke spesielt godt. Har OK driv i lett-terreng, og teknikken kjennes stabil. Får en bitteliten krok til 2., fikk ikke med meg skrenten i inngangen og har for dårlig retning. Salin fortsetter videre nedover, men han får med seg at jeg snur og kommer peisende etter. Tenker at jeg skal benytte muligheten til å få satt opp litt bedre fart samt kvitte meg med blindpassasjeren, og prøver derfor å løpe fort. Det blir dagens minst tighte linjen foruten 11. post, men det går greit fort. Må roe litt i posten og Salin kommer opp. Har tapt drøye 50sek til Gustav hittil, noe som er minst 30sek for svakt. Synes jeg går bra gjennom 4.-10., men taper ytterligere 1:12 til Gustav selv om han løper dårlig til 7. Fartsmessig er jeg ikke med på notene i det hele tatt, og jeg er 1min lenger bak enn jeg hadde håpet tom. 10.post (16min løping, +2min).

Dagens blemme skjer til 11. Jeg er unøyaktig og tror jeg følger riktig søkk. Tar det rett og slett for god fisk, selv om jeg ikke får plassert så mye annet. Det er mye steiner i lia og jeg skjønner feilen tidligere enn andre som gjorde det samme, men det ryker fort 30-40 sek her, samt sjansen på en 14. plass. Salin er med, i tykt og tynt. Han hadde muligens ikke funnet ut av det like fort om han var alene, men kanskje hadde han heller ikke bommet hadde han orientert på egenhånd (?).

11.-19. går bra, men fryktelig sakte. Taper spesielt mye i alle bakker (mye +10 sek). Salin får tro på egne ferdigheter etter den siste vanskelige posten (15.) og gønner i fra meg. Det hjelper meg til å bite sammen tenna, og jeg avslutter med grei fart (netto nedover). Kunne kanskje vært hardere med meg selv undervegs, men det er utfordrende når beina ikke svarer og man føler seg svimmel og slapp.

Et stabilt løp med én glipp til 11. post, og her går det nok noen plasseringer, men var uansett sjanseløs på topp 10 som var hovedmålet. 4min er også fryktelig langt bak med såpass kort vinnertid, men kroppen var helt dau, og jeg er OK fornøyd med gjennomføringen ellers. Er nok ikke veldig optimistisk mtp morgendagen, men forhåpentligvis har kroppen kommet over det verste (varme?)sjokket, og det finnes mer å trykke med i morgen. Uansett veldig gøy å være tilbake i verdenscupen. Nivået i toppen virker uoppnåelig på en dag som denne, men like bak ligger det smuler som i alle høyeste grad kan plukkes i ukene som kommer.
Show comments (0)
 
World Cup round 1 mellom (08/06/2019) World Cup round 1 mellom (08/06/2019)