10Mila etp 8 (04/05/2014)
Category: Competition
Map/area: Eksjö
Leg: 8
Gutta hadde løpt bra. Christoph og Dwojski leker med feltet i starten, Jim er godt med i tetsjiktet på kortalånga, Vegard får mardröm og dundersalt på 4., mens Anders og Bjørn bretter opp ermene og kjøtter på videre. Torbissàra holder vaden i sjakk og leverer på 7., dessverre noget alene, men i en fin posisjon på 21.

Selv starter jeg ballet med å fylle brødposen kartet ligger i med luft. Prøver å brette kartet, men papiret bretter seg på midten inne i plasten, luften av posen vil ikke ut og alt blir til en stor ball. Må stoppe, legge kartet på låret, ta hele armen inn i posen for å prøve å rette det ut. Får det til sånn passe, men fortsatt masse luft i posen når jeg prøver å brette på nytt. Etter å ha bitt hull i et hjørne blir det OK. Hei, et spm.: Gitt at man skal spikke og spare og man gjør noe så drastisk som å kjøpe ræva kartplast - hvor mye koster det å leie en kar til å sveise kart hvis ingen i klubben gidder å gjøre det gratis ??!?!?!?!?! Vi synes alle det er kjipt å sveise kart, men fornøyde deltakere er lønn bedre enn gull og diamanter.

Orienteringsmessig startet det ikke så bra, løp sikksakk, feiltolket og stoppet. Frem til og med halvveis til 6. var det slett løping, tross gode bein. Tett skog og en del friksjon. Mye som kunne vært grønnskravert i tillegg til hvitt. Tok igjen Baptiste (merket ikke at han hadde passert meg, så trodde egentlig han tok igjen meg) inn i 6., og jeg fikk med én gang mer ro i løpingen. Baptiste skulle gjøre jobben og løpe inn til beste etappetid, jeg skulle ligge bak og kontrollere. Følte meg pigg og var sikker på å henge med. Rett etterpå, på vei til 8., løp han motsatt vei av den riktige veien på en vei, så den planen gikk i dass.

Så startet en god periode. Spikrer 8., møter en gjeng gutter som ser raske ut, og tror at de er på min etappe, moralen går opp, tror jeg plukker plasser (noe som ikke stemmer). Herlig følelse til 9., er heldig inn i 10., spikrer 11. og 12., loker fælt ut av 12., men løper fort, nøler i 13., men finner den greit, loker ut av 13. igjen, og går helt opp på kollen fordi det er så tett. 14., 15., 16., og 17. går veldig bra, gode bein også.

Usikker på vegvalg til 18., står noen sekunder på posten før jeg bestemmer meg for venstre. På 17. ser jeg ryggen til en tynn kar i KOK-drakt, tror det er Baptiste, og blir nervøs når han ikke følger ut på vegen. Trykker derfor bra på i frykt for at han tar et annet vegvalg som er bedre (denne karen var nok ikke på 1.laget, så sprek ut, men stod stille). Blir nummen i beina. Loker litt siste 1/3, finner ikke gode traséer. Deilig å komme ut i skogen igjen etter vegløpingen. 19. og 20. går bra, usikker til 20., men tar meg lett inn, går opp for meg at det har begynt å lysne.

Løper bra mot 21., men får en skikkelig sur krøll med ring-kjenning. Skogen er veldig tett, og jeg forstår fortsatt ikke at det er noe søkk opp fra vegen i retning posten. Herfra og inn har jeg syra. Beiner inn i ringene, tar to skritt for å lese, og tar postene greit. Småsleiver til 23., 27. og 30., fordi jeg ved første øyekast ikke ser posten på detaljen jeg mener den skal ligge. I det store og hele en bra avslutning.

Veksler som 20., én plass opp, og er umiddelbart ganske skuffet. Minst to minutter postbom og en del generell loking gir meg en dårlig følelse. Det var likevel et solid stafettløp, uten noen store blemmer. Etter en sterk avslutning av Martin og Kåre blir vi til slutt 14., noe vi er godt fornøyde med! Second best etter 2010 siden 90-tallet (6.plass), og soleklar pers.
Show comments (0)
 
10Mila etp 8 (04/05/2014)