WC Uttak Lang (22/05/2014)
Category: Competition
Map/area: Frigården
Organiser: Stjørdals-Blink
Discipline: Lang
Distance: 15.42 km
Time: 95:19
Kolla vem som är tillbaka!

Solid langdistanse bortsett fra 3. post. Som regel aldri i fare for å bomme etter dette. Var bare å gjennomføre etter planen. Bra saker! Knøler litt mye i partiet 3-7, men derfra og inn er det akkurat som jeg vil ha det. Får syra i bakkene mot slutten, men er "frisk" og fin på flatene. Har lengtet så sykt lenge etter å løpe en skikkelig langdistanse uten å dø totalt etter 70min! At seieren glipper på ledelinjeorientering er ikke så farlig.

1: Ser på postbeskrivelsen før start at det er drikke på 3. post. Blir nesten skuffet over hvor lite overrasket jeg blir av det dødskorte strekket til 1., med påfølgende vegvalgsstrekk. Tar det skikkelig piano, leser en del på 2. strekket, men sørger også for å gå rett i posten. Har vegvalget mer eller mindre klart før stempling.
2: Går et par skritt ut av posten for å dobbeltsjekke vegvalg, og ender opp med rundt (slep helt bort til vegen). Mye som taler for, blant annet å unngå syra såpass tidlig i løpet. Har bra fart og kroppen er fin.
3: Tenker i utgangspunktet høyre. Er offensiv og tenker at svak venstre kanskje tjener noen titalls sekunder. Grønt og hogst skal gå fort i nedoverbakke, og inngangen er finere. Gjennomfører første halvdel bra, men idet jeg kommer ned i bekken tror jeg plutselig at jeg kommer ned i myr og myrsig lenger nord. Innser feilen når jeg står og speider utover noe som absolutt ikke kan være riktig kolle. Løper fort til posten etter dette. Er stressa og demotivert. (+1 min)
4: Klarer ikke finne noe særlig vegvalg. Går bra til halvvegs, så blir det for mye klatring i stup og nøling. (+30 sek)
5: Nøler fælt, synes jeg må veldig langt bort. Glad når posten kommer.
6: Slo hull i kartplasten tidlig i løpet, og klarer ikke se hva som skjer i inngangen på venstrevegvalget. Blir derfor en rett-på-variant, som gjennomføres sådär. Posten spikres, men rota for mye midtvegs. (+30 sek)
7: Anser venstre som beste vegvalg, men vurderer det aldri. Er i en periode med litt for mye stress og litt for lite planlegging. Gjennomfører OK, og kan ikke være misfornøyd med annet enn vegvalget. (+30 sek)
8: Er ikke helt fornøyd ut av 7. Innledningen var bra, men bommen på 3. har ikke helt forlatt hodet, og det har ikke gått på skinner etter det heller. Tar meg selv i å ville lese på bommen istedenfor fremover i løypa i ledige stunder. Møter HåkonJW på stien ut av 7., og tenker at jeg skal løpe bra frem til det samme stedet og se hvordan jeg ligger an, før jeg lar meg selv miste motet. Bakken til 8. er dødstung, og leser en del på de neste strekkene. Tar igjen Sverre og setter pris på selskapet.
9: Bra gjennomføring. Tar delvis avskjed med Sverre, men han er seig.
10: Vurderer høyre, men synes det ser langt ut, og likevel en del stigning. Dunker derfor rett på. Første halvdel av strekket er fryktelig tungt, men bløt myr og bratte bakker. Kikker på klokka ved stedet jeg møtte Håkon, og det ser ut som jeg har en knapp ledelse. Motivasjon! Kjentes ut som bakken varte for alltid, og jeg tenkte selvfølgelig at vegvalget var dumt. Fokuserer på å gjennomføre bra siste halvdel. Spikrer posten etter å ha fryktet vanskelig inngang.
11: Begynner å bli sliten, og vil ikke ned til vegen. Tror ikke det var så dumt. Spikrer denne også. Har kommet bra inn i løpet. Skikkelig sliten, men topp motivert og fin kontroll på orienteringen.
12: Det tidligere nevnte kartplasthullet gjorde seg gjeldende her også. Sliter fælt med å se hva som skjer i ringen, så sørger for at inngangen er så bombe som mulig. Bra gjennomføring. Bakken er seig!, og det er langt til mål.
13: Ikke aktuelt å dra over toppen. Flyter bra gjennom skogen i lia, møter Bjørn som er på veg til 10. og setter pris på det. Finner posten greit, men nøler noget.
14: Sørger for å ikke tape høyde, får med meg småsøkk og skrenter på oversiden, og slipper meg ned i posten. Fornøyd med å gå rett i.
15: Vegvalget var tatt ut på veg til 12. Får en litt lenger høyresving enn planlagt, men har god spirit og holder trøkket oppe i løpinga. Taper mye til HG, men taper ikke til noen andre. Begynner å bli ordentlig trøtt, og det er deilig å se ryggen til Yngve et stykke foran på grusvegen. Møter Sindre inn i posten.
16: Prøver å jobbe meg opp i ryggen til Sindre, men det er seigt. S finner posten trygt og godt.
17: Ser ikke lenger Yngve. Tenker at jeg må tyne kroppen litt mer og løpe fra Sindre. Får en noe bedre trasé og smyger forbi. Selvsikker orientering, tenker på hva som er raskt og ikke hvordan jeg skal unngå bom.
18: Bra pepping på passering, hører noe om 1:25, og er ganske fornøyd. Tenker at under 100min skal være mulig. Kommer opp i ryggen på Yngve inn i posten.
19: Redd for å bli passiv i rygg på YS, og prøver å komme forbi med et annet spor opp kneika. Klarer det ikke helt, og klarer ikke å riste av Tone eller Heidi heller. Syra. Kommer såvidt forbi inn i posten, og tenker at jeg må sørge for å holde meg foran.
20: Har OK trykk i beina så lenge det ikke er for bratt. Gleder meg til målgang, men gleder meg også til mer løping. Å vite at Yngve er bak gir bra motivasjon, og lite rom for feil.
21: Bra greier (punktum).
22: Løper og gleder meg over bra avslutning. Spiriten har steget jevnt siden 7. post. Går rett i siste og er fornøyd med det. Arena- og ledelinjeorientering er det vanskeligste som finnes. Det blir tøft på lørdag.
Show comments (0)
 
WC Uttak Lang (22/05/2014) WC Uttak Lang (22/05/2014)