Orienteringsfestivalen mellomdistanse (27/06/2015)
Category: Competition
Map/area: Fuglemyr
Organiser: Burgunder SK
Discipline: Mellom
Distance: 5.52 km
Time: 32:52
Average HR: 177
Maximum HR: 190
Fine greier, men kommer litt dårlig i gang med mye oppoverbakke til startpost. Sitter ikke dønn til ener'n og toer'n, men får en god feeling til treer'n. Er modig og "går på" til firer'n, og er litt heldig som kommer ut i stikrysset. Da er saken biff, selv om jeg lister meg inn i posten. Ikke sikker nok til femmer'n, i ledelinjeposter skal det dunkes, mens jeg lister meg avgårde.

I sekser'n får jeg totalt hammer'n i steinbakken, men får pisket meg i gang igjen på toppen. Har heldigvis ryggen til Hoset'n som jeg kan jage. Posten er "enkel", for å bruke et etter hvert svært så velfrekventert uttrykk på diverse kartarkiv, spesielt hos NTNUI-løpere. Syver'n synes jeg er vanskelig, selv om jeg burde syntes at den var enkel, eller i alle fall gjort sånn at den ble "enkel". Tar sikte fra myra og steinen, og ser etter hvert husene og skjønner at posten faktisk er "enkel". Åtter'n er skikkelig vanskelig, uansett hvordan man vrir og vender på det. Får stien og gulområdet, men får hverken kolle eller høydepunkt, som var en del av den forenklende planen. Blir derfor listende bortover, trangen til å snu presser seg på, men er modig og føler meg frem til posten. Ikke bra, men bommer ikke. Formen er på veg.

Er nervøs til nier'n, vanskelig post, men er dyktig og plukker detaljer nedover bakken, og lar meg ikke friste til å løpe fort. Joggende nedover plukker jeg skrent, steinklynge, nese ved stien og nese før posten. Deilig. Inn i posten ser jeg Leffe surre rundt, og jeg tenker "puh", det var akkurat det jeg ville unngå. Er altfor passiv bortover til tier'n, som om jeg trengte litt tid på å komme meg etter den anstrengende nier'n. Elver'n ser vanskelig ut, men har god tid til å lese kartan oppover bakken. Det er tungt. Burde muligens köttet litt mer på, men det var bratt og ulendt. Tolver'n gikk fint, deilig med lettløpt nedoverbakke. Klarer likevel å tape 4sek til bestetid, men det var muligens noen kamikaze-piloter ute i løypa i går.

Trettende (ikke mulige å er'ne denne) gikk altfor sakte og forsiktig. Burde slått en venstreløkke på'n, hvor det hadde vært lettere å få på litt fart. Posten tas sikkert og det er helt greit. Dagens bom kommer til fjortende, drar ut på kollen. Håpløst. Femtende gjøres overkommelig fra skrenten. Ser ikke posten i søkket som flere andre var innom. Sekstende gjør jeg også bra, holder meg opp, men utpå kanten, så jeg kan følge med. Taper likevel 8sek til bestetid, som er for dårlig. Muligens litt for fornøyd med å skli gjennom i dag, uten den rå følelsen er det vanskelig å "stå på" på strekk som dette. Fornøyd til syttende, men fortsatt 5sek bak bestetid.

På et mystisk vis ble det bestetid til attende. Var ganske pigg, for følte det hadde vært mest jogging til nå i løypa, men har ikke kontroll på retningen og detter ned skrentrekka tidligere enn ønsket. Ville gå slakt venstre. Får en grei trasé og en nydelig inngang, som gjør at jeg kan legge på litt fart, men sannsynligvis ingen som har en god gjennomføring av dette strekket. Burde vært 10sek bak.

Nittende, tyvende og tjueførste er klassisk O-ringenorientering. Er nok for passiv her også. Prøver å dunke på over jordet, men plutselig kjenner jeg meg litt sliten. Innspurten er DRØY.

Alt i alt en meget fin gjennomføring. Bra fokus før start, og er skikkelig gjerrig med sekundene. Likevel litt for sikkert, men synes det er vanskelig å gutse på når det er såpass krevende både o-teknisk og løpsteknisk. Taper for mye i bakkene, og taper 8sek til Magne fra tyvendepost og inn til mål. Ikke akkurat "kick of the week". Men gøy å mer eller mindre gå rent. Følte meg som Lars Berger en stund der, når skulle neste fulle huset komme, liksom? Dette var ganske fullt, 8 midt i, én låg og én kanttreff.

Show comments (3)
 
Orienteringsfestivalen mellomdistanse (27/06/2015) Orienteringsfestivalen mellomdistanse (27/06/2015)