VM-test mellom (01/07/2015)
Category: Competition
Map/area: Kløftefoss
Organiser: Modum
Distance: 6.86 km
Time: 34:18
Smud opplegg. Nervøs i dagene før, men ved ankomst samlingsplass har jeg det veldig bra. Fin økt på morgenen, dødsvarmt i været, så satser på en kort oppvarming. Bader to ganger før start. Siste gangen med gps'en på, måtte bare satse på at den var vanntett.

Målet for dagen var å ta kontroll over løpet, være sjefen, ikke la tilfeldighetene få noe som helst spillerom. Gjør det bra, men taper ganske mye tid i starten. Prøver å trykke på, og det kjennes OK. Var likevel på veg til å bli akterutseilt allerede på 4. post (nr 10, +38 sek). 4.-posten ligger forøvrig veldig langt sør-øst, på grensa til "feil", gjør at de som kommer sør for toppen tjener uforholdsmessig mye på det.

Gjør kanskje dagens eneste feil til 5., ved å ikke kjøre en tightere linje. Taper dog ikke så mye til gutter som Esquil og Gaute, som hadde omtrent samme tempo i den delen av løpet. Føler meg bra på 5. og 6., og tenker man må begynne å gi gass snart.

Spiriten dør ganske kjapt opp bakken mot 7., og fokus blir flyttet fra å gi gass til å overleve. Jobber med hodet, prøver å holde meg løpende, men går etter hvert over til klassisk bakkekrabbing, der både armer og bein jobber for fremdrift. Taper 11sek til Magne opp bakken.

Er litt i svime på de to korte til 8 og 9, her kunne det nok gått kjappere, spesielt til 9.

Bra trykk på flata, men helt ærlig, er kartet sykt skeivt og/eller ligger postene ikke helt der de burde? Hadde flere opplevelser av kart- og postplasseringsubehag (3., 4., 9., 10., 11., burde jeg kanskje hatt det til 12. også?).

Nok et litt uforklarlig stortap til 13. Begynner å bli litt sliten. Bra orientering på 14. og 15. Løper hele bakken til 16. CP hjelper med å pushe farta. Går litt skeivt til 17., men føler jeg står på, taper likevel 17sek til Carl som prøvde å gjøre opp for bommen til 14.

Sliter litt med å gi gass på toppfart, men holder greit fysisk. Der og da følte jeg det var ganske "enkelt", og at det bare var å beinfly hele veien, men man skal gjøre det riktig for at man blir belønnet med at det føles enkelt. Hadde likevel vært interessant med litt tettere skog, men det er kanskje vanskelig for arrangøren å gjøre noe med. Har siktet mot dette løpet siden jeg brøt testløpet i Moss, så det var ganske mye som stod på spill for min egen del. Deilig med leverance og greit fornøyd med å være under 2min bak en Magnerius i god form. Om jeg trener et år til skal jeg løpe fortere.

Söknad levererat.

Show comments (3)
 
VM-test mellom (01/07/2015) VM-test mellom (01/07/2015)