10Mila 10.etp (15/05/2016)
Category: Competition
Map/area: Falun
Organiser: 10Mila
Distance: 17.41 km
Time: 88:31
Average HR: 174
Maximum HR: 182
Det er magisk å løpe store stafetter. Sov ikke ett minutt før jeg stod opp kl 03:00. Gutta hadde løpt stabilt, men likevel lå vi et stykke bak hva vi hadde håpet etter 7 etapper, rundt nr. 30. Spiriten var god og etter Bjørn og Wojciechs opphenting på 8. og 9. var det ikke noe problem å tagga till. Det var et stykke frem til Fossum og Lillomarka, men jeg hadde såvidt trua. Det er både moro og nyttig at vi har naboklubber som holder et høyt nivå, og det er mye prestisje i å være best i byen (for oss i alle fall).

Brukte lang tid på å brette kartet, som vanlig. Tok tidlig vegvalget til 1. og synes jeg trykker på bra. Holder meg løpende opp den bratte bakken uten å stivne, for en følelse! Inn i posten får jeg imidlertid problemer. Tar av for tidlig, og får ikke tak på noen ting, men tar posten uten større dramatikk. Likevel en dårlig følelse. Fortsetter ustødig og ubeslutsomt til 2. Vurderte 4 ulike vegvalg. Fortsatt en dårlig følelse. Videre går det greit, løper fint rett på til 4., mest mulig lyng. Nydelig inngang med dobbeltsteinen, tenkte på Jakk under planlegging og utførelse. Begynner å få opp farta til 5., men får igjen en dårlig følelse i inngangen. Tror ikke på at den lille "hytta" er tårnet, så løper litt videre for å finne det ordentlige tårnet, før jeg skjønner at jeg bare må komme meg inn i skogen og ta posten. Kjenner et par løpere i rygg her, blant annet VaajTe som har tatt meg igjen. Gir litt ekstra gass bortover lia etterpå, for å gjøre det vanskelig å komme opp i rygg, og det blir dermed litt sikk-sakk, men farten er bra. Litt mer offensiv og selvsikker nå. 7. post sitter ekstremt bra. Ser steinen på oversiden lang tid i forvegen. Har ganske bra bein og gir flatt jern bortover mot 8. Fin inngang, men burde løpt litt mer høyre på strekket. Kral for Mora kommer inn fra venstre, og jeg tenker umiddelbart at jeg ikke vil ha han med inn til en spurt. Løper kanskje for fort i den vanskelig lia til 9. Får en bitteliten krok til, og blir litt nervøs. Skimter Lucas for Denseln over hogstfeltet rett etterpå, og blir glad igjen. Noen litt enkle poster over hogsfeltene som jeg stort sett hadde mislikt, men jeg føler meg sterk og nyter det istedet. Bestetid til 13. og nest beste til 14., kun slått av Lucas som løp på ryggen min. Februar-kicket er så smått på veg tilbake.

Fortsetter å gi gass til halvveis mot 16., men deretter blir jeg brått veldig sliten. Beina er fortsatt OK, men jeg begynner å få alvorlig problemer med å holde meg på - beina. Tryner minst 10 ganger. Etter hvert blir jeg sliten av å reise meg. I dag tidlig var jeg støl i triceps. Det skal man ikke være etter løping. Løper hodeløst for å finne veien, og legger på en svært unødvendig bue. Lucas drar litt på vegen, men jeg tar posten først. Problemene fortsetter til 17.post. Mye tråkk, og skjønner ikke at jeg kommer ut på stien, da den er tråkket i stykker og ligner et tråkk. Klassisk utfordring på 10Mila. Bommer ganske mye, men fort. Går vel bortimot 30sek. Vi (Denseln, IKHP og meg) hadde klart å riste av oss Matt (Lillomarka), men her kommer han opp igjen.

Jeg hadde gledet meg til området som nå kommer, da jeg forventer gaflinger. Matt forsvinner nok en gang, men jeg får selskap av IKHP og Lucas til min post. Deretter tar Lucas over initativet, og jeg blir noe mer passiv. Henger greit med opp bakken til 22. og gjennom tynningshogsten til 23., men så begynner jeg å slite. Henger i strikken til 24. og 25. Mister motet, får igjen motet, mister motet. Snubler og må gutse inn 10meter. Går rett på til sistepost og er sjanseløs.

I ettertid er det sykt irriterende at jeg ikke kunne gutse på, være først på nest siste, som planlagt, og så skulle jeg holdt unna i spurten. Mulig jeg var fornøyd med å holde unna til Matt. Mulig at jeg også var for sliten, etter å ha holdt bra fart i mellompartiet. Må jobbe mer med kicket. Likevel et solid løp og en bra prestasjon av laget med 14. plass! Nå ser vi frem til Jukola.
Show comments (1)
 
10Mila 10.etp (15/05/2016) 10Mila 10.etp (15/05/2016)