EM mellom (27/05/2016)
Category: Competition
Map/area: Mramorovy
Country: Czech Rep
Discipline: Middle
Distance: 6.07 km
Time: 35:09
Greie bein, noe overraskende, etter den tøffe langdistansen. Crasher med Kershbaumgartner rett før 2. post, og må stå litt stille. Posten ligger i noe grønt som karttegner ikke fikk med seg i april, så flyten blir satt på prøve. Må stoppe i lia ovenfor 5. også, men en ganske bra start, og ligger som nummer 14. Er litt for grov mot 6. post og får ikke den beste traséen, synes jeg tar den vanskelige posten helt OK, men taper rundt halvminuttet på strekket.

Deretter kommer en god periode. Tar igjen Antonio på 6. og er interessert i at han skal slippe direkte. To relativt greie poster i 7. og 8., men er nervøs for å lete unødvendig etter 8., ikke så lett å se akkurat hvor skjermen er trykket ned i bakken i en "steinklynge". Trykker på bra i 9. og 10., og Antonio er borte.

Kjenner kjøret i bakken opp mot 11. Greit å få veg-enden, men får absolutt ikke tak på vegetasjonen, og det er ikke så mye annet å se på. Prøver å være tøff og fortsette på retningen, men begynner å loke litt smått ved noen kvasi-høydepunkt før jeg får øye på rett detalje, som jeg føler ligger "inni" den grønne stripa som skal være bak posten. Klassisk for hele løypa. 12. er skummel, området er fullt av steiner med omtrent samme størrelse, og sikten er ganske redusert. Tar den greit, men er litt nervøs. Prøver å være like flink til 13., men mister helt følelsen rundt halvveis, og ser 5-6 potensielle post-kandidater. Holder hodet så kaldt jeg bare kan, og snubler over posten, delvis fortjent. Gikk vel fort 40-50 sek på disse tre postene. Deretter bommer jeg ordentlig på 14. post. Mener jeg er mye lenger til høyre, og trodde jeg så veg-enden jeg løp forbi på veg til 11. Korrigerer mot venstre, ser noen steiner, løper rundt hver av de tre steinene for å se om det er en skjerm trykket ned i de små hullene rundt. Vurderer å ta en runde til i frykt for å ha oversett den, men kikker på kartet og skjønner at jeg er på steinene for langt sør. Nye 30 sek ryker her. Bittelite søk for 15. også, men lette hvertfall på riktig stein.

Herfra går det bra, men jeg er ganske kjørt. Burde nok løpt venstre til 16., evnt en mer direkte linje. Bommer 10sek på 18., blir psyket ut av TV-crewet. På generell basis er "steinklynge" en svært lite egnet detalj inne i ringen på denne typen orientering, enten det er postdetaljen eller posten ligger på en stein ved siden av disse steinene. Med skjermen 10cm over bakken er det umulig å vite hvilken stein man skal til. I dette tilfellet skulle vi til skrent, så det var unødvendig å bli forvirret over steinklynga. Skulle rett over kollen til 19., ombestemte meg et lite sekund og ville dra venstre, men så jeg bare sparte én kurve. Hadde jeg valgt venstre direkte kanskje det hadde vært det beste. Har ikke noe kick igjen i avslutningen, men gir den gassen jeg har.

Et rart og uvant løp. Gjør veldig mye bra, offensiv, vanskelig å få god flyt i mange av postene. Et par feil for mye, 14. og 6. post kunne jeg gjort mye bedre, og hadde fort vært 1min raskere, selv med en del av stoppene og små-søkene. Litt under par, men OK fornøyd med kort veg opp til både 6. og 10. plass.
Show comments (2)
 
EM mellom (27/05/2016) EM mellom (27/05/2016)