Kangasala-Jukola 2. osuus (15/06/2019)
Category: Competition
Map/area: Valkeisvuori
Distance: 11.5 km
Time: 59:23
Yes, endelig var det klart for et av årets store høydepunkter. Formen hadde vært stigende de siste ukene og selv om formen på pinseløpene for en uke siden ikke var så bra som ønsket følte jeg meg trygg på at jeg hadde gjort en god treningsjobb siden tiomila og at formen lå der med ekstra hvile de siste dagene.

Precampen gikk som vanlig med flere gode o-tekniske økter, godt med hvile og god stemning i laget! Uvanlig fra tidligere år hadde vi i år et meget sterkt andrelag og klubbrekorden for andrelaget var nok minst like truet som førstelagets 5.plass fra 2013.

Hadde fått æren av å løpe 2.etappe, en etappe jeg har god erfaring og gode minner fra. Med en av våre sterkeste løpere, Wojciech, på 1.etappe var det bare å glede seg og han leverte varene og ga meg et fint utgangspunkt drøye halvannet minutt bak teten og først i gruppe to. Tok meg god tid til å lese kartet i utløpet og var klar for å stoppe på startpost om jeg ikke hadde fått lest nok, men rakk å bestemme meg for en høyrevariant som jeg mener var åpenbar med min gafling. Det gikk forsiktig frem til jeg fant den utydelige stien ved vannet og satt opp farten etter det. Det var ikke mange som klarte å henge på og tilslutt var det bare en tungtpustende SNO-løper bak meg. En god bekreftelse på at formen er god. På vei nedover mot 1.post får jeg øye på mange av løperne som gikk ut i første gruppe og får bekreftet at veivalget og gjennomføringen var bra. Holder høyre mot 2.post for å få kontakt med den gule kollen og kommer litt lenger høyre enn planlagt, men får en fin inngang. Møter Bejbom og vi spiker posten etter litt nøling i ringkanten.

De neste postene sitter bra og har mange fine og stødige rygger å løpe på. Prøver å ikke prøve for hardt å avansere og tenker at jeg skal bruke gaflingene til å komme meg frem i feltet. Allerede på 8.post har jeg lagt bak meg veldig mange løpere og er nå i rygg på Henrik Johannesson fra Stora Tuna. Usikker på om det er teten og fortsetter å jage og gå rett i mine gaflinger. Tar innersving på Stora Tuna inn i 9.post og får øye på en liten gruppe som er på vei ut av posten. Estimerer 30-40sek foran og får blod på tann! Løper fort og bra de neste postene og ut av 11.post har jeg øyekontakt og ser både Hans Petter og Anders N og føler meg ganske trygg på at det er teten.

Koster på videre og som en konsekvens av det blir jeg usikker inn mot 12.post. Heldigvis styrer TP feltet bra (muligens med hjelp fra Anders, men jeg så aldri han) og vi går rett i. De neste postene synes jeg går i veldig behagelig tempo og har lyst til å komme meg forbi, men klarer å være tålmodig. Har lyst til å dra venstre til 15.post, men 14.post ligger så langt nede i søkket at det blir naturlig å følge det videre ned til veien. På 15.post ser jeg Anders for første gang etter 11.post og jeg merker feltet begynner å strekke seg. Til 16.post vil jeg ha med meg kollene til venstre for strekket for å få en fin siste sikre og det fungerer bra selv om det blir litt nøling inn i posten. Hansi drar rett på og er først i posten. Kommer meg raskt opp i tet igjen og nå er det ikke mange som henger med lenger. Gønner på nedover veien og får en fin og sikker inngang til 17.post. 18.post er TV-post og jeg kjenner meg igjen fra Venla-stafetten. Vet at tråkket til venstre ut av posten går lenger venstre enn jeg skal og brekker av fra tråkket ganske raskt. Er plutselig helt alene og er litt overrasket over det. Titter meg bakover på vei opp hogstfeltet og ser ingen andre. Et lite øyeblikk tenker jeg at jeg må ha stemplet på feil 18.post, men er 100% sikker på at jeg sjekket kode og lar den tanken forsvinne, men likevel litt stresset over at jeg er alene i tet. Det går som det går og får en liten bom inn i 19.post. Leder fortsatt, men så flere lykter komme fra siden da jeg stemplet og stressnivået er på ingen måte redusert. Tar en fin kurs mot 20.post men er mer opptatt av å holde meg foran de andre enn å gå rett i posten og da får jeg som fortjent og sklir ut av kursen. Oppdager det heldigvis raskt og kommer meg til posten like bak Hansi. Er sliten og klarer ikke komme noe nærmere og ned til sistepost har jeg ikke sjans til å ta igjen noe. Likevel fornøyd med å ha gjort en solid jobb og ført laget opp i tetkampen igjen. Skuffelsen over at det «raknet» på slutten på min etappe veies opp og vel så det av solide løping i tet resten av stafetten og at vi tilslutt kunne løpe i mål til 2.plass! Og ekstra gledelig var det med klubbrekord til både andrelaget (43. plass) og tredjelaget (188. plass)!
Show comments (0)
 
Kangasala-Jukola 2. osuus (15/06/2019) Kangasala-Jukola 2. osuus (15/06/2019)