Kangasala-Jukola 3. os. (16/06/2019)
Category: Competition
Map/area: Kangasala
Leg: 3.
Distance: 14.66 km
Time: 78:04
Average HR: 171
Maximum HR: 187
Går ut i tet etter etter at Wojciech og Bjørn har levert varene, ikke helt otippad. Heldigvis er Bjørn nr. 2 så det fortsatt er rom for avansement. Prøver å åpne offensivt, men jeg får likevel føringen litt vel lett. Synes vi løper greit. På førstepost er jeg ganske alene om å ha A, og posttagningen blir ikke super, men OK. Taper likevel 1min til Høgstrand og Von Krusentierna på dette strekket, noe jeg synes er sjukt.

2. og 3. er shaky, men tar kontroll og er kald i uføret. Føler meg alene blant alle 2. etp.-løperne på 4.-post, og jeg ser at jeg har fått en bitteliten luka til de andre her. Den skusler jeg bort på et klønete vis der jeg trasker i krattskog med vanskelig inngang fremfor god løpbarhet i sikker inngang rett på/svakt høyre. Jeg blir ledet ut av posten i tråkket til den andre gaflingen og klarer ikke bryte ut. Svakt. Frem til 6. har jeg tapt 2min til Högis, som virker å ha gått raskt frem hit.

Opp til 7. drar Olle opp farta og vi følger et led med 2. etappeløpere. Jeg tenker at jeg håper at alle skal opp til vår post, for jeg har ikke supergod kontroll. Blir belønnet med en bom på nærmere minuttet. Hadde tatt ut vegvalget til 8. allerede i utløpet, og de to andre gutta ble enten fristet av min beslutsomhet, eller så syntes de også at det vegvalget så bra ut. Knoter litt ut til engen, men derfra går det greit. Partiet mellom eng og drikkepost er ganske mye tregere enn forventet, og vi taper en del tid til den jagende gruppa bak. Merker at Suna ligger litt på sladden, og føler at vi trykker greit. Ser ikke posten med én gang og løper litt forbi. Til 9. synes nok Olle at det har gått treigt en liten stund for lenge, så han drar opp farta. Jeg misser kollen jeg har lyst til å se nede til høyre, men satser på en god kurs. Ser en refleks til venstre for meg og viker litt ut av kurs, ganske raskt ser jeg at det er en person som sitter der midt i skogen, og ingen post, men jeg ser en stein opp på andre siden. Denne solide steinskikkelsen på nærmere 1,5m i et ellers rent og lite steinete område kom ikke gjennom nåløyet i vurderingen av hva som skulle med på kartet, så der var det heller ingen post. Det stemte jo heller dårlig med kurvebildet ellers også, så det var ganske idiotisk å tro at dette var posten. Beiner bort til posten etter å ha kommet til fornuft.

Frem til nå har løpet vært preget av grei fremdrift, men mye surr (20+10+30+60+30 sek = 2min 30sek). Vi var fortsatt veldig alene i skogen, og jeg var trygg på at det var vi som var teten, og det ga litt trøst. Føler meg også OK teknisk, det har vært lite panikk i bomturene. Beina begynner imidlertid å kjennes ganske seige ut. På veg til 11. tar jeg en gel, og det er mulig at det lokes mye rundt gel-ing og drikking, for her ryker det også 40 sek til bestetid, uten at jeg putter det i tidstap-banken. Et greit rundtvegvalg til 12. Synes at inngangen blir vanskelig rett på. Taper mye til hetsegjengen som går i vifteform rett på, men mener likevel at vegvalget er greit. Posten er vanskelig å få øye på, og jeg ser posten før jeg ser steinen (som er gjemt bak store grantrær). Aner gjengen på inngang i det vi forlater posten. Gønner til 13. og oppover til 14. Begynner å bli sliten. Får fine detaljer opp til 14., som er en litt vanskelig post. Den jagende gjengen kommer opp i rygg. Merker at farten er hakket høyere i denne gjengen, og tenker at her må man bare bite tenna sammen og henge med inn.

15. post er plassert utrolig langt ned, og det blir derfor enda mer unaturlig å dra "riktig" ut av posten. Er heldig med kort gafling på 16., og jeg merker at en større gjeng stikker videre over vegen. Plukker posten bra. Har bra følelse til 17. også, veldig trygt, deilig. Högis stikker svakt høyre for å gjøre posten litt vanskeligere (show off) og han tar posten først. Oppover til 18. trykkes det ganske bra og jeg må jobbe for å undertrykke tanker om at det ikke gjør noe om jeg slipper 30sek herfra og inn til veksling. Bare jeg kommer opp denne bakken skal jeg være home free. Nedover mot 18. drar gjengen med Högis i spiss litt langt venstre og jeg løper rett frem. Får posten først. Ser på strekkene mot slutten at det ikke skal være umulig å ta postene greit, både fysisk og psykisk. Ligger først og prøver å trykke på gassen i håp om at det er noen som skal få slippe inn mot veksling. 19., 20. og 21. sitter bra, og jeg er takknemlig for at de andre lar meg løpe først. Til 22. er det kaos i skogen, folk på kryss og tvers og en spesielt stor gjeng fra 2. etappe. Bryter ut av tråkk og folk og er plutselig veldig alene uten 100% kartkontakt. Sjelden en bra kombo. Holder hodet kaldt og får bekreftet at jeg løper i riktig retning. Får stor stein i søkk og kan øke farten igjen. Ser ingen andre (fra 3. etappe) på de to siste postene, men merker at noen puster meg i ryggen. Frykter at jeg har blitt hektet av, og dersom jeg er først skal jeg søken meg sende Olle først ut også. Leverer bestetid ned til sistepost og nest beste tid i spurten og sender Olle ut i tet.

Et på mange måter rufsete løp, men også relativt solid. Fornøyd med å holde oss i tet, skuffet over at Högstrand tar inn 4,5min og drar med seg mange andre lag. Olle, Håkon, Andreas og Matthias fortsetter å gjøre jobben og vi blir til slutt nr. 2 - pallen på Jukola er helt rått!
Hide comments (2)
Tibor: Kul lesning. Gratulerer !
Sindre : Flott o-novelle dette, Torgeir!
Post new comment
Save
 
Kangasala-Jukola 3. os. (16/06/2019) Kangasala-Jukola 3. os. (16/06/2019)