KKC5 - jaktstarten (24/10/2012)
Category: Competition
Map/area: Herbernheia
Organiser: Hallvard og Mathilde
Country: Norway
Discipline: Night middle
Distance: 6.83 km
Time: 45:34
kjem

(...)
Trondheim, 26. september 2014

Kjære Hansi

Her kommer en beretning om dette løpet, som fant sted utpå høsten en gang det Herrens år 2012. Såvidt jeg husker hadde det, tradisjonen tro, vært en heller kjip og sportslig urettferdig prolog i Estenstadmarka. Men det var nattorientering det også, og derfor kan jeg ikke huske å ha følt noe annet enn lykke og kjærlighet overfor kart, løyper, arrangementsansvarlig og ikke minst konkurrenter.

Ut fra resultatene fra prologen (http://brikkesys.no/result.php?id=828), kan det se ut som jeg sleit litt også dette året, som året før, året i år, og sikkert alle år før der og mellom disse årene. Utgangspunktet i 2012 var likevel noe bedre enn i år. Kun et magadrag på 13 sek opp til en trygg og fin rygg som din egen. Kjenner jeg meg selv rett var jeg i ryggen din omtrent etter relativt kort tid etter start. Kan du sjekke 2Drerun og se når det var sånn eksakt? Fikk en sleiv på 3. ser jeg, og løp som ei ku på jakt etter kornspannet ut fra 4. 3. posten har jeg forøvrig bommet på både før og siden. Jeg er villig til å påstå at det er den vanskeligste detaljen i hele Sør-Trøndelag, evnt er kartet det dårligste i hele Sør-Trøndelag, men det tror jeg nok ikke, for jeg vet om et par steder i for eksempel nevnte Estenstadmarka hvor kartet er helt horribelt, og det er jo også som kjent i Sør-Trøndelag. Får håpe neste års arrangør av KKC-prologen leser dette, og søker opp det dårligste partiet i hele Estenstadmarka som også vil være det dårligste i hele Sør-Trøndelag, for å arrangere løpet sitt der. Desverre tror jeg området ble brukt både i år og i 2012, og det ville vel bli for dumt å arrangere det på samme plassen i 2015 også. Eller kanskje ikke? Dårlig kart er mangelvare.

Videre mot 5. vil jeg anta at jeg begynte å få opp farten, tok igjen et par folk og satte opp farten ytterligere for å prøve å psyke dem ut. Kartlesing ble selvfølgelig nedprioritert. Rundt den farlige myra en tredjedel ut i strekket kan jeg huske å ha sunket ned i et myrhull så dypt som halvvegs opp på låret. Skikkelig syra, men det gjaldt å sprette opp for å ta igjen de som lå rett foran. Kanskje var det fortsatt deg? Orienteringen var grov og farten var i alle fall høy, det kan jeg love deg. Grov orientering i høy fart er forøvrig noe jeg trives svært godt med. Om jeg får lov til å kritisere dagens ungdom for noe som helst så må det være nettopp dette, grovorientering i høy fart, eller rettere sagt mangelen på det. Enten så løper dem for sakte eller så orienterer dem for fint, og det første er jo som regel et resultat av det siste, og dersom dem allerede er i gang med det første kan man like gjerne gjøre det siste, man taper liksom ikke så mye på det. Selve grovorienteringen er ikke nødvendigvis det vanskelige, men det å omstille til finorientering er svært vanskelig. Derfor kan det hende mange kjører finorientering hele vegen, for å være på den sikre siden. Det blir som tante Olga som kjører i 50 på motorvegen. Sjansen for å krasje er liten, i alle fall forfra. De som derimot kjører grovorientering i høy fart hele tiden, de er mer som han skiløper'n som kjørte i 80 rett gjennom en rundkjøring og ut i autovernet. Ikke særlig bra det heller. Poenget er at bortover til 5. gikk det som en full skiløper bak rattet - fort og gæli. Likevel ikke så gæli at det ikke er godt for noe. Noen ganger skal man omfavne fart.

5. så ut som en lett post, om jeg får låne dine ord, så jeg tipper jeg stemplet fort og beinet avgårde mot 6. Oppover bakkene her husker jeg faktisk at det var blytungt. Var det Ulf jeg var sammen med, eller kanskje jeg bare fikk øye på ham oppi bakken? Typisk Haldenser-strekk; forbarmer seg over alle bakker dem finner. Husker jeg rett var det en Haldenser som faktisk la løypa, så det er ikke så rart at et slikt strekk skulle komme.

Området ned mot 7. er en god kandidat for KKC Prologen 2015. Kan jeg ha vært i tet her? Tydeligvis ingen å henge på i alle fall. Kan se ut som jeg tok meg inn på skrenten langt nord-vest for posten, og derfra kan det se ut som leitinga ble langt mer effektiv. Kanskje det var her tet ble innhentet. Bortover til 8. ble det i alle fall kjørt fart som Brink ble kjørt hardt i Val di Fiemme (https://www.youtube.com/watch?v=32wF9wp1Smg). Hjernen forberedte seg på en kald avslutning selv om syra piplet ut av hårrøttene på beina. Gode råd var dyre, det skal jeg love deg!Som vi ser av GPS'en (som alltid har rett) ligger 8. post feil. Tror kanskje Trollmannen Jon hjalp meg inn i posten, så tapte ikke noe særlig på det. Ellers hadde jeg nok blitt sur.

9. og 10. får jeg skikkelig bra. Fin orientering! Kjenner jeg får selvtillitt når jeg tenker på det. 10Mila kan komme nå.

Oppover til 11. er jeg helt knust. Ulf hadde fortsatt ikke lagt opp, så han borra på oppover bakken. Ikke nubb'sjans. Jon løp nå som om han var en okse, og Ulf var ei drektig kvige. I store, kraftfulle klyv. Selv var jeg mer som en dverg i Kongsberglyng. Lite effektiv. Tok posten OK, og hadde greit nok styr på Vegard Brunsaga Brun Saga til at jeg kunne ta det rolig inn mot mål.

Jeg som trodde årets jaktstart var den beste i min KKC-karriere! I dette løpet ble jeg jo nr 3! Registrerer at du endte nede på attendeplass, 7 min bak. Det er ikke dårlig det. Kartet var for det meste bra og distansen var lang. Ikke akkurat i favør deg. Skal forøvrig gi deg kudos for fremgangen du har hatt siden 2012. Nesten like god på lang som på sprint, og på sprint har du jo etter hvert blitt ganske rå! Bøyer meg også i støvet for årets KKC Jaktstart. Det er gøy at du er god!

Jeg husker forresten at det var en del snø på dette løpet, KKC Jaktstart 2012. Ingenting er som det. Snø og nattorientering i Trøndelag.
Show comments (5)
 
KKC5 - jaktstarten (24/10/2012)