Nattrenn #6 (09/01/2014)
Category: Training
Map/area: Tulluan Syd
Organiser: Rennkommitéen
Discipline: Natt
Distance: 7.3 km
Time: 54:59
Average HR: 174
Maximum HR: 193
Tipper det er første nattjanuarøkt i Norge i dette livet. Ingen store forventninger, men gjør et ærlig forsøk på å få til en bra økt. Går bedre enn forventet, tross noen problemer. Vanskelig å vite om man er helt riktig enkelte steder, og får muligens en mp på 3. post. Høydepunkt i trøndelag er bikkjevanskelig, men kan ikke ha vært langt unna. Etter hvert som jeg kommer alene er det ikke så offensivt som jeg skulle ønske, men går ganske fint utenom den ene brøleren.

S-1(31): Henger på Linn første halvdel ettersom hun løp dritfort. Tror først vi er lenger høyre over myra, men tar meg fint inn i det første søkket. Midlertidig satt ut av en bekk rett før posten, men er rimelig sikker. Stempler i tet bak Mathias og, ikke overraskende, Ståle.
1-2(56): Usikker allerede opp den første bakken. Har dårlig følelse med kompasset, løper i rykk og napp. Ståle og Mathias forsvinner til venstre. Dumper som planlagt opp i myra før posten, men er likevel litt lettet. Dårlig kurs inn mot posten, og må føle meg fram mot høyre før posten "sitter". Ser en lykt komme opp fra venstre.
2-3(56): Får absolutt ikke tak på kollen, og løper på kurs. Drar mot høyre for å få kjenning med kanten av kollen, men klarer ikke det heller. Her var det vanskelig. Stryker nok til høyre for posten, men gidder ikke stå der å lete etter et høydepunkt som kanskje er der.
3-4(33): Ettersom 3.post ikke blir noen spikring fortsetter jeg veldig nølende og uten noe særlig oppmerksomhet til kompasset. Kommer etter hvert ut i myra og posten er grei.
4-5(34): Vegvalget er tatt på veg inn i 4. Bra greier! Ser ryggen til Mathias nede på den første myra (trodde først det var Hansi, lik stil!), og løper litt på den. Blir dratt med litt høyre ved passering #37, men penser greit over mot venstre igjen. Posten er biff. Likt med Mathias på post.
5-6(57): Ut av posten forsvinner Mathias, er alene. Søker venstre som en fornuftig kille. Ser steinen og "dunker" ned i posten. Diffuse greier ass.
6-7(58): Er vanskelig å løpe på kurs. Bytte kompass igjen? Hadde man hatt penger, kanskje. Finner først en stein og er sikker på at det er posten, er på veg til å forlate åstedet men får bange anelser. Redder meg inn mens klokken tikker.
7-8(37): Biff. Fine greier.
8-9(39): Synes vegvalget er fint, men i takt med at jeg mister kontrollen feiger jeg ut inn mot posten, og slipper meg ned i myra. Går ikke så raskt herfra og inn, nøler. Nære på en god gjennomføring, men burde gjort det enklere.
9-10(40): Vil først løpe ned, men det blir for kjedlig. Er sløv og har lyst til å være i myra før posten når jeg skråner ut i myra oppi lia, det hadde vært perfekt. Innser at det er feil og løper nedover. Fornøyd med posttagningen, selv om det går rolig.
10-11(41): Biff. Liker det, tross syra i bakken.
11-12(42): Løper fint frem til hjelpekurvenese med høydepunkt inne i ringen. Så blir det en krøll. Unødvendig, prøvde å lese kartet, men forstod det ikke.
12-13(43): Tenker først at det er smart å løpe stien. Stresser ut av posten for at ikke noen skal få ryggen min. Tenker offensivt og at jeg må klare å treffe myra før posten. Bra plan, men i stressingen ut av posten kommer jeg ut på feil rygg, finner en slags myr i lia og fortsetter nedover, helt til bånn. Vurderer å bare drite i posten, men tenker at jeg kanskje rekker å gunne opp til posten før de andre tar meg igjen. Bommer fort.
13-14(63): Ganske bra greier, hadde det enda vært en stein der.
14-15(44): Kompasset er helt skakkjørt (eller er det mannen), og må bare stole på øynene i stedet. Kunne gått dårligere enn det gjorde.
15-16(61): Fine greier. Steiner er fine når de finnes i terrenget.
16-17(45): Høydepunkt er sjukt vanskelig. Var riktig, men trodde ikke helt på det.
17-18(59): Bra orientering, deilig deilig deilig.
18-19(60): Prøvde å være nøyaktig, hadde ikke sett noen lykter på en stund, og tok det rolig. Kom i feil myrsig, men det anta meg, så var kjapp bort til det andre og opp i posten. Brukte veldig lang tid på å snirkle meg ned i første omgang, og skulle heller bare dunket ned og opp i det neste dersom posten ikke dukket opp.
19-M: Home stretch. Chille tits. En middels økt ble en ganske bra økt likevel. En slags seier, tross mp på 3. post, Løper bra i starten, men mediokert fra 8. og inn, med enkelte lyspunkt. Volare.
Show comments (0)
 
Nattrenn #6 (09/01/2014)