Nydalens TIO-trening (22/03/2017)
Category: Training
Map/area: Krokhol
Organiser: NSK
Country: Norge
Distance: 8.19 km
Time: 57:25
Average HR: 171
Maximum HR: 180
Nydelig opplegg, skikkelig fin, medium grov østlandsskog. Noe ustø bein og teknikk fikk hjelp av fin fremkommelighet. Helgens 3 o-økter satt ganske godt, selv om det var litt juks med mange fine rygger på både lørdag og søndag. I dag var jeg sugen på å teste hvordan jeg klarte det alene, og startansvarlig Håvard ga meg et perfekt utgangspunkt i jaktstarten, litt sånn midt i bunchen uten noen direkte klynge. Usikker på hvor langt bak tet det var, kjentes ut som en evighet, men sannsyligvis 1-2 min.

K1: Bra flyt, plukker detaljer og føler meg trygg.
K2: Sklir ut og gjør en parallellfeil, men redder inn mesterlig. Er der jeg tror jeg er, men er ikke bombesikker, så det går nok litt tid. Er ganske alene, men ser mye lykter her og der, spennende:)
K3: Bra kontroll og fin flyt, veldig gøy. Kommer noen lykter inn fra høyre, og jeg får en følelse av at det kan være teten.
K4: Rolig og effektivt, kjenner lykter i nakken.
K5: Legger på litt mer fart. Mulig en høyrevariant er raskere, men synes det så vanskeligere ut å gjennomføre godt nok. Finner greie stråk rett på, men klatrer litt mye et par steder. Bra posttagning, textbook nattløping.
K6: Skogen er litt tettere enn jeg hadde sett for meg, men mener jeg passerer under skrenten rett høyre for streken, etter høyspent. Finner ingen refleks der jeg håper (var ikke kjempespik) og blir veldig usikker. Leter litt rundt, skjønner stiene, for så å ikke skjønne det igjen når jeg ikke finner noen post. Er ikke selvsikker nok og hadde ikke god nok kontroll inn i posten til å ta den og løpe videre uavhengig av refleks, men etter at en stor gjeng har kommet og lett sammen med meg løper de fleste av oss videre.
K7: Skuffa over at jeg ikke plukket 6. løper jeg litt vel offensivt. Kommer fort alene igjen og trives med det. Følger planlagt vegvalg, som er litt vanskelig, og er litt nonchalant. Hadde ikke vært altfor overrasket hvis det ikke hadde kommet post der jeg planla at den skulle komme, men heldigvis kom den. Mista det litt på 6. og klarte ikke helt å komme tilbake til godflyt, selv om jeg sa til meg selv at jeg skulle starte på nytt og glemme det.
K8: Knøling frem til stien, men det var greit nok. Går for høyt i inngangen, men å ta av riktig sted på sti er vanskelig.
K9: Liker strekket, liker planen, er litt usikker undervegs, men veldig sikker når jeg passerer mellom stor kolle og gul kolle med skrent. Vet hvor jeg krysser grønt, men gjør likevel en parallellfeil. Har en anelse, så skjønner det fort når jeg ser hjelpekurvesøkket, men at jeg kunne ta meg inn på det søkket såpass fort tyder på at jeg burde reddet inn veldig mye tidligere.
K10: Fikk noen lykter tett innpå etter bommen på 9., og setter grei fart utover. Løper som planlagt, men det blir muligens for stor bue. Ganske risikofritt i alle fall, fin posttagning.
K11: Bra fart, leser av småting. Går venstre når jeg kommer ned på platå med myrer, og vet at jeg går ned mellom stup. Tar retning og skal finne post. Er først på en liten høyde, deretter på en annen, men finner ingen refleks, og tar ganske raskt en avgjørelse om å løpe videre, klok av skade fra 6.-post. De andre fant posten her, så gikk nok på en lei mp her, og det er jo kjipt. Men synes at jobben jeg gjør er bra, og jeg vet hvor jeg er helt til ringkanten, mellom stupene, så det er ikke en like sur mp som det kanskje burde vært.
Mål: En sti hadde blitt en veg og ble ganske satt ut. Gikk så som så nedover isen.

Etter å ha snakket bort 6. og sistepost er løpet et bra 10mila-løp. Det var greit at det ikke var lengre. Nydelig trening, brukt riktig noe av det beste som finnes.
Show comments (0)
 
Nydalens TIO-trening (22/03/2017) Nydalens TIO-trening (22/03/2017)